Over ons

 

Doel
Het doel van de vereniging ComputerPlusClub in Swifterbant is het bieden van opleidingen in het computergebruik voor senioren. Doelgroep zijn 50-plussers, die meer kennis willen verkrijgen van computers en computerprogramma’s

Activiteiten
Kennis vergaren wordt gedaan d.m.v. diverse cursussen, Thema bijeenkomsten, Open Help Inlopen en diverse workshops. We mogen als vereniging trots zijn op het kennisniveau en didactische kennis van onze docenten. Alle cursussen en Thema bijeenkomsten vinden plaats in de Galei. Dit is een leslokaal in dorpshuis De Steiger, De Heraldiek 2A in Swifterbant.

Thema ochtenden
Af en toe wordt een Thema bijeenkomst gehouden, waarbij elke keer een ander onderwerp wordt behandeld. Voorbeelden zijn:
– Skypen, oftewel hoe kan ik goedkoop bellen met mijn familie in het buitenland;
– Backup maken van je harde schijf;
– Hoe kan ik mijn foto’s overzichtelijk ordenen en bewerken met een gratis programma;
– Opslag in de Cloud;
– Beveiliging van je PC en netwerk

Deze Thema bijeenkomsten zijn voor leden gratis en ook bedoeld als sociale ontmoetingsplaats met andere computergebruikers.

Kosten cursus
De cursussen en workshops zijn gratis voor de leden van de ComputerPlusClub.
Voor niet-leden zijn de kosten € 5,- per dagdeel.

Helpdesk
Voor vragen of problemen op computergebied kunt u contact opnemen met Wim Hijink. De afspraken vallen buiten verantwoordelijkheid van de Computer Plus Club.
Ook is kennis binnen de vereniging aanwezig om U te helpen oude dia’s, VHS banden, super8 films, LP’s en DVD’s over te zetten naar de computer.