Informatie cursus Genealogie (Stamboom maken)

Stamboomonderzoek (genealogie) is een hobby van veel mensen. Via internet is het tegenwoordig mogelijk allerlei databases te doorzoeken en te communiceren met anderen om een zo compleet mogelijke stamboom te maken. 
In dit boek maakt u kennis met de mogelijkheden van het gratis stamboomprogramma Aldfaer en krijgt u talloze tips voor het samenstellen van uw eigen stamboom met namen en feiten.
Deze kunt u vervolgens ‘tot leven brengen’ door persoonlijke verhalen, foto’s, video’s en andere documenten toe te voegen.
Van deze stamboom kunt u verschillende rapporten en fraaie diagrammen maken. Deze kunt u publiceren in een zelfgemaakt boek of fotoalbum over uw familie of op een website.
Of het nu gaat om het vinden van de oudste voorvader, het onderzoeken van waar uw familie oorspronkelijk vandaan komt of wat voor werk uw voorvaders deden: de verdieping in uw familiegeschiedenis kan verrassende resultaten opleveren én een fraai document voor het nageslacht.

Een greep uit de onderwerpen:

  • stamboomproject maken
  • familiegegevens zoeken
  • foto’s, video en documenten toevoegen
  • fraaie rapporten maken
  • stamboombestanden uitwisselen

Algemeen:
Deze cursus bestaat uit 6 lessen.
Kosten cursusgeld 6 x € 2,25 = € 13,50 plus eventueel kosten aanschaf cursusboek € 19,95.

Deze cursus wordt alleen aangeboden bij voldoende belangstelling. Bij een gering aantal inschrijvingen wordt de cursus mogelijk doorgeschoven naar het eerst volgende blok.
Er wordt dan contact mee u opgenomen.  Het cursusaanbod en de getoonde boeken zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. Alles onder voorbehoud van wijzigingen.
Voor vragen kunt u contact opnemen met de cursuscoördinator André van Otterloo, zie contact gegevens onder tabblad Cursussen in het menu.

Klik hier voor inhoudsopgave cursusboek

Klik hier voor voorbeeld hoofdstuk

Klik hier om direct in te schrijven voor een cursus