sep 172012
 

Open Huis ComputerPlusClub Swifterbant
Op donderdag 11 oktober organiseert de ComputerPlusClub Swifterbant in de Steiger een avond waarin de vereniging haar dorpsgenoten de kans biedt om kennis te maken met de activiteiten. Aan het eind van de avond weet de bezoeker niet alleen wat de vereniging allemaal doet, maar ook is hij/zij weer wat “computer-wijzer” geworden.
De ComputerPlusClub richt zich op 50-plussers die graag meer willen weten van mogelijkheden van de computer en het internet, zich er onder leiding van een docent in willen bekwamen, of samen iets willen maken, zoals een fotoalbum of wenskaarten.
De deur van het open huis gaat om 19:00 uur open en vanaf 19:30 brengt de club een programma waarin gedemonstreerd wordt hoe de vakantiefoto’s met gratis software prachtig verzameld kunnen worden, en hoe je die desgewenst deelt met anderen. Ook wordt getoond hoe gemakkelijk en veilig je kunt winkelen, kaartjes reserveren en betalen op het internet. Natuurlijk vergeten we niet te laten zien welk amusement er allemaal te vinden is: van filmpjes op you tube tot “uitzending gemist” en spelletjes spelen.

Het programma:

Programma op hoofdlijnen:
– 19:00 – 19:30     binnenlopen, zaal de Galei in de Steiger
– 19:30 – 20:00     fotoalbum maken met software van het internet. Foto’s delen met anderen.
– 20:00 – 20:30     demo telebankieren. Winkelen en betalen via het internet
– korte pauze
– 20:45 – 21:15    informatie verzamelen op het internet (9292OV, laatste nieuws, tv gids, etc)
– 21:15 – 21:45    amusement op het internet (YouTube, uitzending gemist, spelletjes)
– vanaf 21:45       uitleg overig cursus aanbod van de ComputerPlusClub (WORD, EXCEL, PowerPoint, Moviemaker),  vragen beantwoorden.